Jul i Blåfjell

I 2024 feirer «Jul i Blåfjell» 25 år! Med sitt eventyrlige univers, viktige budskap, og velkjente sanger har dette eventyret blitt en varig juletradisjon for store som små. 

Hva passer bedre en at blånissene og rødnissejenta kommer til live med Arendal barne og ungdomsteater. 

Blånissene som bor i Blåfjell har mange viktige oppgaver frem til jul. Hver dag må de lage den blå timen, og passe på at fjellet er rent og pent og har det godt. Men i år skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsrike førjulstid. 

Ikke bare har nøkkelen til Kvisthulen forsvunnet, men den til vanlig så kloke blånissen Erke gir ikke lenger gode råd. Hvorfor oppfører han seg så merkelig? Ute i fjellheimen skjer det også store forandringer. Noen tømmer søppel i fjellet, og en dag blir himmelen grå istedenfor blå. Hva har skjedd med den ellers så fine førjulstiden? Den modige blånissen Turte klarer ikke styre sin nysgjerrighet for alt som skjer både i og utenfor Blåfjell, og utfordrer blånissenes mange sannheter og leveregler. 

Litt av historien til Blåfjell handler jo om at vi er forskjellige. Blånissene er blå, rødnissene er røde. Blånissene synes jo ingenting om rødnissene, som har feil farge. Så blir de etter hvert venner på magisk vis. 

Her er mange spennende roller som blånisser og en rødnissejente. Det er mye sang, og noe dans. Dette blir en forestilling med julestemning, fengende dans, musikk og spenning på reisen sammen med blånissene til julenatten. 

Skroll til toppen